Mindenkinek megvan a tehetsége: 35 kiló remény

Szerző: Anna Gavalda
Könyvcím: 35 kiló remény
Kiadó: Magvető
Kiadási év: 2009
Fülszöveg:
A 35 kiló remény egy francia kiskamasz története, akinek remek a kézügyessége, hatalmas a szíve, de iskolába járni nagyon nem szeret, hiszen nem igazán tud megfelelni az ottani követelményeknek. Grégoire, bármit megszerel, szívesen segít barkácsolni imádott nagypapájának, de a matekkal és a szüleivel hadilábon áll. A helyzet napról napra romlik, kicsapják az iskolából, és senkinek sincs ötlete, hogyan tovább…

Anna Gavalda ifjúsági regényében minden írói erényét megvillantja: egy hétköznapi történetet mesél el rólad vagy a szomszéd fiúról, egy családról, ahol mindig lenne mit tenni, elfogadásról és elutasításról, és arról, hogy gyerekként sem könnyű az élet.

VÉLEMÉNYEM

Ez a könyv nagyon rövid történetet mesélt el, mégis sokat jelent a számomra. Nem igazán szoktam olyan könyvekre akadni, akik hasonló fiúkról szólnak mint a könyvben szereplő Grégoire. Olyan fiú ő, aki csak egyetlen dologhoz ért, ami nem más, mint a barkácsolás, szerelés. Az iskolai tanulmányai borzalmasak, másodjára bukik meg mikor kirúgják az iskolából. (persze a magatartás is közrejátszik)

Az egyetlen ember akiben megbízhat nem más mint a nagypapája, León apó, akit hasonló fából faragtak mint unokáját azzal a különbséggel, hogy a nagyapó a tanulásban is jeleskedett annak idején. A családi háttér sincs rendben azonban, Greg apja és anyja is rengeteget veszekednek, ezért aztán a nagyapó úgy dönt hogy ideje a fiút bentlakásos iskolába küldeni.

A történetet magát nem is mesélem tovább, aki szeretné olvassa el, nagyon rövid novella (?) és tényleg megható történet. Kicsit nekem rövid volt, kevés jellemzést pakoltak bele, sokkal inkább a történet maga az, amiért ajánlom.

ÉRTÉKELÉSEM: 8/10

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése