Sorozatokra kattanva: Tündérkönyv

Sziasztok!

Megint kicsit elmaradoztam és szerintem szokásommá fog válni, hogy csak hónaponta írok, de akkor többet. :)
Igazából rá kellett jönnöm, hogy ezeket a véleményeket nagyon jó visszaolvasnom, azt hiszem ezt a blogot is csak magamnak vezetem :o
Na de lássuk a mai nap egyik nyertesét, ami nem más, mint a Balszerencsés tündérmese harmadik kötete, a Tündérkönyv! :D
Ilyenkor régebb óta vezetett blogok szoktak csatolni korábbi cikkeket a sorozat előző részeiről, de sajnos nekem még ez a lehetőség nem adatott meg.
Erről jut még eszembe: azt hiszem hamarosan újabb design fog előkerülni a tarsolyomból, meguntam ezt is, pedig nem volt olyan csúnya.

Szerző: Chanda Hahn
Könyvcím: Tündérkönyv
Sorozat: Balszerencsés tündérmese
Kiadó: Maxim
Kiadási év: 2016
Fülszöveg: A 16 éves Mina Grime rendületlenül küzd a családját sújtó átok ellen, és próbál pontot tenni a kalandos mesék végére, de úgy tűnik, belefáradt. Úgy dönt, megpróbálja figyelmen kívül hagyni a küldetéseket, amiket a Történet kitalál számára. Ám egy hirtelen tragédia mindent megváltoztat. Mina rájön, hogy nem kerülheti el sorsát.Épp próbál talpra állni, és szembeszállni végzetével, mikor váratlanul felbukkan egy titokzatos alak, aki megzsarolja Minát. Így a lánynak nincs más választása, mint az, hogy minden veszélyt vállalva engedelmeskedik. A helyzetét csak nehezíti, hogy le kell győznie Brody iránt táplált szerelmét. Eközben Jared, Mina tündér segítője mindent megtesz, hogy megóvja a lányt. De ő sem képes minden pillanatban mellette lenni. Így amikor valami igazán értékes dolgot ellopnak Minától, magának kell küzdenie a mesebeli gonoszok legerősebbjeivel. És eközben olyan döntéseket kell meghoznia, amik a szerelmét és az életét is veszélybe sodorhatják.

Véleményem:

Ez a könyv az előző kettőhöz képest sokkal jobb volt, kellemes csalódás ért olvasás közben, jobban ki voltak benne dolgozva a történetek, veszélyesebb helyzetekbe kerültek, valamint Mina is okosabb, értelmesebb lett, érettebbé vált a feladatokra. 
Sel karaktere nagyon tetszett, az önfeláldozó sellő, aki a végsőkig segíti a főhőst akkor is, ha tudja hogy mindenképp meg fog halni.
Nagyon szép jelenetek voltak benne, sok leírással, ami tetszett, főleg Tündérföldön. Kicsit új megközelítést kaptak a mesebeli karakterek, kicsit újított az írónő a klasszikusból.
Jared és Teague története pedig egy kicsit az én szívembe is belemart, olyan csattanó volt a kötet végén, hogy azt már alig lehet kivárni.
Pedig valószínűleg sokat kell még várni a következő rész megjelenéséig, a kiadó nem túl gyors de nem is olyan lassú ilyen téren.
A Stilskinek kifejezetten tetszettek, furcsa hangulatot teremtettek az eseményszálon.
Tetszett az is, hogy a könyv végén a filmet is "Tündérkönyvnek" hívják, egészen jót mosolyogtam rajta.
Sok mindent kiderült ebből a részből, de nem elég minden, még mindig vannak hatalmas kérdőjelek.
Nem mondom hogy rossz könyv volt, de sokkal jobbak is vannak a kategóriában.
Kicsit igazságtalannak tartom/tartottam a végét, kíváncsi leszek a fejleményekre.

Értékelésem: 6/10


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése