Lovecraft 4: Rettenetes helyettes

Sziasztok! :D
Ma még egy bejegyzéssel gazdagítom a blogot, ezúttal egy sorozat jelenlegi utolsó kötetével.

Szerző: Charles Gilman
Könyvcím: Rettenetes helyettes
Kiadó: Ventus Libro
Kiadási év: 2016
Sorozat: Titkok a Lovecraft suliból 
Fülszöveg: A ​Titkok a Lovecraft suliból hátborzongató sorozat egy kísértetjárta általános iskoláról, ahol szörnyek barangolnak a termekben, titokzatos fény dereng az ajtók mögött, és különös átváltozások zajlanak a szemünk előtt.
A hetedikes Robert Arthur csak egy dolgot akar: beilleszkedni az új iskolában. Ám a hely zsúfolva van szellemekkel és természetfeletti lényekkel. Mit tehet egy diák ilyenkor? Kérjen segítséget a tanároktól? Néhányan közülük álruhás szörnyetegek! Vagy keressen az osztálytársai között valakit, akiben megbízhat? Közülük is sokan átváltoznak! Ha Robertnek és barátainak sikerülne kiderítenie az igazságot a Lovecraft Általános Iskola titkos történetéről, rájönnének, ki vagy mi áll a rejtélyek hátterében.
A Titkok a Lovecraft suliból minden kötetének fantasztikus, átváltozó borítója van. Egyfelől nézve az iskola helyettes tanárát ábrázolja fordítsd el, és máris förtelmes démonná változik. Gyűjtsd össze a sorozat részeit, és minden kötettel egyre közelebb jutsz a Lovecraft suli rejtélyéhez. Mintha csak saját, kísértetjárta könyvtárszobád lenne.

Véleményem:
A sorozatot továbbra is hatalmas limonádéhorrornak tartom, olyan borítókkal, amik főként azokat a gyerekeket, akiknek a külső a mindenük tökéletesen meg lehet fogni. Az illusztrációk is csodálatosak, a külcsínre egy rossz szavam sem lehet. Azonban a belső tartalmakkal már meggyűlik a kritikus baja. :D
Ugyanis nem tudom hova tenni. Szépen megfogalmazott sorok, még a kiadó is szinte nyomdahiba nélkül dobta a piacra a sorozatot, azonban hiába minden okos trükk, amit Gilman bevetett, ez a sorozat még mindig nem mond nekem túl sok mindent.
A felvezetés olyan, ahogyan a nagykönyvben meg van írva, a leírások, jellemzések, csattanók mind a helyükön vannak, de mégis olyan, mintha egy sablon alapján dolgoznánk.
Egy egyszerű diáktörténet megdobva pár szörnnyel és egy bizarr másik dimenzió elmélettel (hozzáteszem ezek egyedi részei a könyvnek, de valahogy az "egyszerű diáktörténet" elrontja mindazt, amit a Tillinghast kastély rejtelmei nyújthatnának).
Talán azért érzem így, mert nem én vagyok a megcélzott korosztály, ez a könyv legjobb esetben is csak 10+ besorolást nyerne, de inkább 7+ szerény személyem szerint, ami egy "horror" történetnek igencsak megtizedelheti a "félelemfaktorát".
Mégis azt mondom, hogy a többi könyv szerintem gyengébb volt ennél, ez mindenképp szebb felvezetéssel, jobb történetkidolgozással rendelkezett. Azt hiszem az író is fejlődött a "Démon tanár úr" óta. :)

Értékelésem: 7/10


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése